Kaj morate vedeti, če vas doleti lažja ali huda prometna nesreča znanega povzročitelja

V kolikor ste utrpeli prometno nesrečo, vam pripada pravična denarna odškodnina za nastalo škodo. Če se zgodi prometna nesreča na cesti ali prometna nesreča na avtocesti in vam posledično nastane premoženjska ali nepremoženjska škoda, bo nastalo škodo z našo pomočjo povrnila zavarovalnica, kjer je zavarovano povzročiteljevo vozilo. Huda prometna nesreča v smislu težjih poškodb udeležencev in večje materialne škode vam bo prinesla tudi višjo odškodnino za vse nevšečnosti. Na kraju samem si je dobro zapisati vse podatke o povzročitelju, še posebej številko njegove zavarovalne police in zavarovalnico, kjer je zavarovano vozilo, ki je povzročilo nastanek hude prometne nesreče, ali pa izpolniti Evropsko poročilo. Ko končate zdravljenje, zberete tudi vso zdravstveno dokumentacijo. Tukaj pa zadevo prevzamemo mi, ki se z zavarovalnico na podlagi našega odškodninskega zahtevka pogodimo za pravično odškodnino za škodo, ki vam jo je povzročila lažja ali huda prometna nesreča.

Osnovna dokumentacija, ki jo potrebujete za uveljavljanje odškodnine:

–         podatki o povzročitelju (kot so registrska številka, številka zavarovalne police in zavarovalnica avtomobilskega zavarovanja vozila, zaradi katerega je nastala prometna nesreča na cesti ali prometna nesreča na avtocesti)

–         vsi izvidi vašega zdravljenja (izvidi z urgence, izvidi zdravnikov specialistov, izkaznica opravljenih fizioterapij, kopija kartona osebnega zdravnika ali zdravniško potrdilo…)

–         kopija bolniških listov in odločb Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, v kolikor so bili izdani

–         potrdilo delodajalca o izgubljenem dohodku

–         potrdila o utrpeli materialni škodi.