Kaj morate vedeti, če vas doleti lažja ali huda prometna nesreča neznanega povzročitelja

V kolikor ste utrpeli prometno nesrečo, ki jo je povzročil neznan povzročitelj, ste prav tako upravičeni do pravične odškodnine za nastalo škodo. Za takšne primere je v okviru slovenskih zavarovalnic organizirano Slovensko zavarovalno združenje, ki predstavlja gospodarsko interesno združenje vseh slovenskih zavarovalnic. Le-to določi eno izmed zavarovalnic, ki bo morala povrniti škodo, nastalo kot posledica prometne nezgode neznanega povzročitelja. Isto se zgodi v primeru, ko je prometna nezgoda povzročena z neregistriranim vozilom. Tudi v tem primeru vam hitro uredimo in priskrbimo odškodnino, ki se izplača preko Slovenskega zavarovalnega združenja.

Osnovna dokumentacija, ki jo potrebujete za uveljavljanje odškodnine, če je prometna nezgoda povzročena s strani neznanega povzročitelja, je podobna kot dokumentacija, ki jo potrebujete v primeru znanega povzročitelja:

–         vsi izvidi vašega zdravljenja (izvidi z urgence, izvidi zdravnikov specialistov, izkaznica opravljenih fizioterapij, kopija kartona osebnega zdravnika ali zdravniško potrdilo…)

–         kopija bolniških listov in odločb Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, v kolikor so bili izdani

–         potrdilo delodajalca o izgubljenem dohodku

–         potrdila o utrpljeni materialni škodi.